Steakin Logo
    • Hikayemiz
    • Türk Kahvesi
    • Türk Lokumu
    • Ürünler
    • Galeri
    • Blog
    • İletişim

Türk Kahvesi

Kısa Tarihçe


Kahvenin Yemende tüketiminin ve ekiminin yaygınlaştığı tarih, Osmanlı İmparatorluğunun altın cağına tesadüf eder. Yavuz Sultan Selim zamanında, Yemen toprakları da Osmanlıya katılmış. Tacirler, kahveyi keşfetmiş ve İstanbul’a getirmişlerdir. Türk kahvesinin serüveni böyle baslar.

Türklerin fethinden önce Araplar arasında hüküm süren anlaşmazlıklar nedeni ile bölgede seyahat güvenliği kalmamış, kahve üreticileri mahsulleri sahile indirememiş bu yüzden kahve başka bölgelere yayılamamış.

Kanuni döneminde Osmanlının Kızıl Deniz’ in iki yanına hakim olmaları üzerine kıyı kesiminde bulunan kahve ambarları Türklerin kontrolüne geçmiştir. Bu dönemde kahvenin geniş kitlelere ulaşma hikayesi İstanbul’ a gelmesi ile baslar.

İtalyan Seyyah Pietro Valle, döneminde şunları yazar; Türklerin rengi siyah olan başka bir içecekleri var, bu içecek çok farklı. Kışın iyice ısıtmasına rağmen yazın çok ferahlatıcı oysa her zaman sıcak içiliyor. Bu içecek yemek esnasında değil de sonrasında uzun höpürtülerle dostlarla sohbet ederken içilmekte. Onların hiçbir toplantısı yoktur ki bundan içilmesin. Bu iş için büyük bir ateş bulunduruyorlar, ateşin yanında içi bu karışımla dolu porselen fincanlar orada bulunanlara sıcak taşınıyor. Bazen 8 saat bu içecek eşliğinde sohbet ederek vakit geçiriyorlar.

Ünlü sosyolog Giddens şöyle der: Birinin bir fincan kahve içmesi kişisel bir tören, başkaları ile içmesi toplumsal törendir. Kahve; üretimi, hazırlanması, taşınması, pazarlanması ve geçirdiği diğer safhalar onu içen kişiden binlerce kilometre uzaktaki insanlar arasında sürekli etkileşim gerektirir. Gidens bu yaklaşımı ile adeta içinde tarihi, kültürel, dini, ekonomik, sosyolojik ve folklorik bir bütünlüğü barındıran Türk kahve içme geleneğini izah eder. Kahveyi elde etmek kadar onu pişirmek de önemlidir. Türk kahvesi önemi telvesidir. Dünyada ilk kez kahveyi telvesi ile ikram eden Türklerin bu yöntemi, kahve tadının alınabileceği, içinde en fazla kahve çekirdeği barındıran kahve biçimidir. Kahvenin üzerindeki köpük ise onun soğumasını ve aromasının kaçmasını engelleyen en önemli ayrıntıdır.

Telve, sohbet sonrası milyonlarca insanın fincanı kapatarak fal bakma ritüelini de yaratmıştır.

Türk Kahvesi, 2013 yılında UNESCO tarafından insanlığın somut olmayan Kültürel Mirasın Temsili Listesine alınmış ve Temsili listede Türkiye adına kaydedilmiştir. Dileğimiz, tüm dünya ülkeleri ile bir fincan kahve eşliğinde dostluk köprüleri kuralım.

Arınba Coffee’ nin mucizesi içinde saklı. Anadolu’nun binlerce manisinde saklı Sufilerin hamdım, piştim, deyisinde, Pir Sultanında, Yunusunda, Mevlana’nın da, Dedem Korkutun da saklı.

Kahve piştiği yerde

Telve taştığı yerde

Gönül düştüğü yerde

Bir gün bir yerlerde görüşmek dileği ile…

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Turkish Coffee

But once a cup of Turkish coffee
 
Arınba Turkish Coffee
 
 
Turkish coffee with its cooking, roasting, grinding technique, ritual, philosophy, sociology, history is the milestone in the world acquainted with coffee. Not the place where the coffee grows, the flavor and the aroma we are passionate about. Whether Yemen or Brazil or South America.
Turks synthesizing coffee drink with their peculiar taste gives Turkish coffee as a gift to us as a part of their cultural heritage. Turkish coffee finds its personality with a long historical process. 
 
 
Coffee Arınba
 
Why Turkish Coffee? Turkish Coffee?
 
A Brief History
 
The date on which the consumption and planting of coffee was introduced is the golden ape of the Ottoman Empire. During the reign of Yavuz Sultan Selim, the lands of Yemen also joined the Ottoman Empire. The merchants discovered coffee and brought it to Istanbul. the adventure of Turkish coffee started. 
 
Before the conquest of Turks, there was no travel security in the region dues to the disputes among Arabs, coffee producers couldn’t download crops to the beach, so the coffee couldn't spread to other areas.  
 
During the reign of Suleiman the Magnificent, the Ottoman Empire dominated the Red Sea, the coffee warehouses in the coastal area were under the control of Turks. The story of reaching the masses in this period begins with the arrival of Istanbul.
 
“In his own period, the Italian traveler Pietra Valle writes that Turks have a different drink with a black color, this drink is very different. I warms you up in winter and refreshes in summer even though it is always drunk hot. This drink is not available during meals. After the meal. it is drunk while chatting with friends. There is no meeting without drinking Turkish coffee. They have a big fire to cook coffee. Porcelain coffee cups full of foamy coffee near the fire are served hot. Sometimes they spend eight hours chatting with this hot foamy Turkish coffee.”
 
The famous sociologist Giddens says that; One's drinking a cup of coffee by himself is a personal ceremony, drinking with others is a social ceremony. Coffee; with its production, preparation, transport, marketing and other phases of travel require constant interactions among people who are thousands of miles away drinking Turkish coffee.
 
The famous sociologist Giddens explains how this approach can be used to create a historical, cultural, religious, economic and sociological origin of Turkish coffee drinking tradition.
 
It is also important to cook it as much as to get it. The importance of Turkish coffee is the coffee grounds. The first time in the world to serve coffee with its coffee grounds are Turks.
This is the most coffee- flavored type with the most coffee beans in it.
The foam on the coffee is the most important detail that prevents Turkish coffee from cooking down and also prevents the aroma from disappearing.
Coffee grounds also create the ritual of looking after fortune by closing the coffee cups of millions of people after their conversation.
 
Turkish coffee is on the list of representatives of untouched cultural heritage of mankind by UNESCO in 2013 and is recorded on the list of representatives on behalf of Turkey.
 
We wish to establish friendship with all the world’s nations with a cup of Turkish coffee.
 
The miracle of Arınba coffee is hidden in itself, it is hidden in the folk songs of Anatolia, it is hidden in the worlds of Sufis saying that I was immature for a while but now I am mature and it it hidden in Pir Sultan, Yunus, Mevlana, Dedem Korkut. 
The place where Turkish coffee is cooked 
The place where coffee grounds are poured out
The place where you fell in love
In the hope of seeing you somewhere one day.
 
Arınba  Coffee
 
References:
 
Turkish coffee by Kemalettin Kuzucu
M. Sabri Koz
 
An Instant Pleasure with a Turkish coffee cultural Research Association
 

 How To Make a Turkish Coffee

Türkischer Kaffee

 
Türk Kahvesi
 
Türkischer Kaffee
 
 Erst  eine Tasse Kaffee…
 
 
Die Technik beim kochen, mahlen und braten, die Rituale, die Philosophie, Soziologie und Geschichte des türkischen Kaffees ist der Meilenstein der Bekanntschaft des Kaffees auf der ganzen Welt. 
 
Wir sind nicht daran interessiert wo der Kaffee wächst, sondern wie er riecht und schmeckt.   Sei es Yemen, Brasilien oder Südamerika. 
 
Unsere Vorfahren, haben mit ihrem einzigartigen Geschmack den Kaffee synthetisiert und uns diesen als ein kultureller Erbe hinterlassen. Der türkische Kaffee erlangte seine Eigenschaften durch eine lange Geschichte.
 
Warum türkischer Kaffee?
 Geschichte 
 
 Die Zeit, in dem der Anbau und Verbrauch von Kaffee sich in Yemen verbreitete kommt der Goldära des osmanischen Imperiums zu. In der Herrschaft des Sultans Yavuz Selim wurde Yemen dem osmanischen Reich angeschlossen. Die Tadschiken haben den Kaffee entdeckt und nach Istanbul gebracht. So fängt die Geschichte des türkischen Kaffees an. 
 
Vor der Eroberung der Araber durch die Türken , hatten sie Unstimmigkeiten und Probleme, was die Regierung betrifft. In Regionen der Araber gab es keine  Reisesicherheit, wodurch die Händler die Kaffeebohnen nicht an die Küstengebiete bringen konnten und somit der Kaffee sich nicht verbreitete. 
 
In der Regierung von Sultan Süleyman übernahm  das osmanische Reich beide Seiten des roten Meeres und somit erlangten sie die Kontrolle der Kaffeelagerhäuser in den Küstengebieten. In dieser Zeit gelangte der Kaffee, durch  den Transport nach Istanbul, an die Massen. 
 
Zur seiner Zeit verfasste der Italienischer Pilger Pietro Valle folgendes: ,,Die Türken haben ein schwarzes Getränk, welches sehr anders ist. Obwohl es immer warm getrunken wird, wärmt es im Winter auf und kühlt im Sommer ab. Dieses Getränk wird nicht während des Essen getrunken, sondern nach dem Essen mit viel Geplauder mit Freunden  verzehrt. Sie haben keine Versammlung bei dem dieses Getränk nicht getrunken wird. Für diese Arbeit haben sie ein großes Feuer bereit, neben dem Feuer haben sie Porzellanladen voll mit diesem Gemisch, die heiß serviert werden. Manchmal verbringen sie acht Stunden mit Geplauder während sie von diesem Getränk trinken.  
 
Der berühmte Soziologe Giddens meint: Wenn jemand eine Tasse Kaffee trinkt, ist das ein persönliches Ritual, wenn er es mit anderen trinkt, ist das ein gesellschaftliches Ritual. Der Kaffee verlangt durch die Produktion, die Zubereitung den Transport, den Handel  und andere Fasen die er durchgeht eine kontinuierliche Verbindung zwischen dem Verbraucher und die Menschen die tausende von Kilometer entfernt sind. 
 
Mit diesem Ansatz, der Geschichte, Kultur, Religion, Wirtschaft  und Soziologie enthält, erklärt Giddens die Gesamtheit der Tradition des Verzehrens des Kaffees. 
 
Das Kochen des Kaffees ist genauso wichtig wie die Erhaltung der Bohnen. Die Bedeutung des türkischen Kaffees liegt am Kaffeesatz. Die türkische Art den Kaffee mit dem Satz zu servieren, ist eine Methode die den Kaffeegeschmack sehr intensiv zum erscheinen bringt und die meisten Kaffeebohnen enthält. Der Kaffeeschaum verhindert, dass der Kaffee kalt wird und das Aroma verfliegt. 
 
Der Kaffeesatz schaffte die Tradition, dass Millionen von Menschen nach dem Trinken des Kaffees die Tasse umdrehten und mit den entstehenden Motiven die Zukunft vorauszusagen. 
 
Der türkische Kaffee, wurde im Jahr 2013 auf die Liste der kulturellen Erbe von der UNESCO eingetragen und der Vertreter  wurde als die Türkei bestimmt. 
 
Unser Wunsch ist es mit der Begleitung von einer Tasse Kaffee Freundschaftsbrücken mit allen Länder auf der Welt zu gründen. 
Arinba  Coffee 
 
Quellen:
Türk Kahvesi Kemalettin Kuzucu
M: Sabri Koz
Bir Tasim Keyif Türk Kahvesi Kültürü Arastirma Dernegi

 Die Auswahl des Kaffees

Sosyal Medya'da Biz

logo

2011´den bugüne Anadolu´nun bereketli topraklarından evinize!

Lokasyon

Abdurahmangazi Mahallesi Nane sokak No:8 Sancaktepe İSTANBUL 34887

feature img
© Copyright Arınba Kahve - Tüm Hakları Saklıdır.
Coded by Göktuğ Ceyhan